Ketelbinkie slijterij | wijnhandel

Welkom in onze slijterij | wijnhandel

Chiesanuova Limoncello

€ 23,95
Op voorraad
1
Productgegevens

Land: Nederlands
Regio: Nieuwerkerk aan den IJssel
Alcohol: 30%
Inhoud: 0,5 ltr

Met Italië als tweede thuisland, kon de liefde voor Limoncello niet uitblijven. Van baby af aan verbleef oprichter Hidde de Groen zo`n twee maanden per jaar in zijn geliefde Italië. Met de basiskennis van ‘La mama’ begon in 2017 de productie van Limoncello. Eerst nog voor eigen gebruik, maar al snel diende zich de eerste afnemers aan onder familie, vrienden en kennissen. De vraag nam steeds verder toe. Zoveel zelfs, dat van een hobby geen sprake meer was en wij hier ons werk van mochten maken. Het recept werd geperfectioneerd wat resulteerde in een Limoncello die optimaal in balans is.
Nadat in 2017 het eerste zaadje werd geplant, startte in 2020 de officiële verkoop van onze eerste Nieuwerkerkse Limoncello via verschillende slijterijen. De Italiaanse naam Chiesanuova is letterlijk vertaald: Nieuwe kerk.

Kleur, geur en smaak

Wij omschrijven onze Limoncello als ‘fris, met een duidelijke citrussmaak en ook een beetje stroperig’. De experts vinden dat hij hierdoor doet denken aan lemon curd. Wij gaat niet sleutelen aan onze succesformule. Het recept blijft hetzelfde. De enige variabelen zijn de citroenen. Daarom blijft de kwaliteit heel belangrijk en produceren wij alleen in het seizoen wat loopt van circa november tot en met april.

Bewaar dit product voor later