Ketelbinkie slijterij | wijnhandel

Ketelbikker is een droplikeur gemaakt van pure laurier en is voor echte dropliefhebber niet te weerstaan

Maar ken je het verhaal erachter?

Ketelbikker is een eerbetoon aan alle arbeiders die niet terugdeinzen voor een beetje vuiligheid aan het ketelpak. Gasten die met gevaar voor eigen leven het mangat in kruipen, het dak op gaan of in een mijn afdalen. Lieden die zonder morren de klus klaren en er nog lol in hebben ook.

Een echt Rotterdams product

Ketelbikker wordt gestookt in Rotterdam door De Onrust Stokers; Stefan en Sjaak. Ze distilleren hun drank in een unieke stookketel uit 1920.

Onruststoker Stefan van Hees maakte op 18-jarige leeftijd kennis met alcohol stoken. Zijn vader maakte vroeger al wijn en wanneer de productie van zijn vader mislukte, stookte Stefan de alcohol er weer uit. Hiervoor gebruikte hij een zelfgemaakte ketel van de koperen asbak van zijn opa.

Pas in 2017 toen Stefan naar Katendrecht verhuisde, begon hij het weer op te pakken. Van een oude boiler maakte hij een mooie ketel. Met trots plaatste hij deze in de tuin waar hij begon met het stoken. Het eerste product sloeg aan en de hoeveelheden worden zo groot dat de productie uitbesteed werd  aan De Groene Fee, de enige Absinthe distilleerderij in Nederland. Daar kent hij Sjaak Voois van.

Samen met Sjaak bracht hij de Rotterdamse droplikeur Ketelbikker uit. Geniet van deze heerlijke likeur!